Automatikus bevételezés

Bevételezés üzenetből vagy a NAV-nál nyilvántartott adatok alapján

Más Muzzi programot használó szállítótól, így a COLOR IN PRESS Kft-től érkező bizonylatok mint pl. a szállítólevél, a számla, megjelennek az „üzenetek” menüpontban. Az üzenetben a bizonylatot meg lehet nyitni, és a szállítólevélen szereplő tételeket akár saját készletre vagy bizományosi készletre lehet venni egy gombnyomással. Mennyiségi eltérés esetén a bevételezendő mennyiség átírható.

Más szállító esetébenis van lehetőség automatikus bevételezésre. Amennyiben a bejövő számla már ki lett állítva magyar adószámmal, a NAV rendszeréből lehívható a szállítói számla. A Muzzi automatikus bevételezés funkciója felkínálja a számlán lévő termék megnevezés és beszerzési ár adatokat bevételezés céljára, így, amennyiben már szerepel a termék az árutörzsben , akkor a rendszer kikeresi a terméket az árutörzsből és neked csak el kell fogadnod az adott tételt. Ha a szállított mennyiség megegyezik a számlán lévővel, akkor nem kell új adatot felvinned, ha nem akkor csak a mennyiséget kell átírnod. Ha a termék más néven szerepel a te árutörzsedben, akkor a bevételezéskor kiválasztod az árutörzsből az adott terméket és a szállító számláján lévő darabszám és beszerzési ár erre a termékre lesz rögzítve.

Az árutörzsben nem szereplő termék esetén a termék adatait először az árutörzsbe kell felvinned.

Abban az esetben, ha nem Muzzi.hu vagyKészletem.hu használótól érkező szállítólevél alapján történik a bevételezés, egyedi fejlesztésre lesz szükség ahhoz, hogy a szállítólevél adattartalmát a Muzzi programba be tudjuk olvasni, tekintve, hogy a szállítólevelek még nem standard formában készülnek. Ehhez kérj tőlünk egyedi ajánlatot!

Nincs szükség külön fejlesztésre, ha partnered is a Muzzi vagy a Készletem rendszert használja. Ebben az esetben a partnered által kiállított szállítólevelet és számlát üzenetben a Muzzi rendszeren belül azonnal megkapod, ami alapján egy gombnyomással bevételezhetsz.

Előző

Következő