A vállalkozás, intézmény alapadatainak és a kezelők jogosultságainak beállítása

A vállalkozás alapadatainak és a kezelők jogosultságainak beállítása

Mint minden programnál és applikációnál, a Muzziban is személyre kell szabni a programot a vállalkozás, intézmény adatainak és a kezelők adatainak, jogosultságainak megadásával. A vállalkozás, intézmény neve, címe, adószáma, (közösségi adószáma), bankja, bankszámlaszáma, adóraktári azonosító száma, alanyi ÁFA mentes státusza, pénzforgalmi ÁFA elszámolási besorolása adható meg itt, illetve a cég, intézmény logóját lehet feltölteni jpg formátumban

A vállalkozást regisztráló személy jogosult újabb kezelőket regisztrálni és hozzáférési jogaikat megadni. Lényegében minden funkció külön engedélyezhető, így szükség esetén szét lehet választani például az árazást és a számlázást vagy pénztár kezelését, illetve a megrendelés rögzítését és a jóváhagyást. Mivel web alapú rendszerről van szó, lehetséges, hogy az árazást végző személy teljesen máshol legyen, mint ahol a bolt van, akár otthonról is dolgozhat.

A beállításoknál lehet felvenni a raktár vagy bolt megnevezését és címét, illetve több raktárat vagy boltot is meg lehet adni. A készletkezelés (bevételezés, értékesítést) raktáranként/boltonként külön-külön történik

Törzsadatok

A törzsadatok között adhatod meg a termékeid és szolgáltatásaid adatait, a termék a nevét, vámtarfiszámát, ÁFA besorolását, bruttó, nettó árát, súlyát, göngyölegét stb. Egy termékhez több vonalkód és szállítói cikkszám is kapcsolható, illetve fényképeket lehet róla feltölteni.A COLOR IN PRESS Kft. által forgalmazott termékek esetében a termékek törzsadatait a COLOR IN PRESS Kft. adatbázisából átadja a rendszer az azokat értékesítő intézménynek, így ott már nem kell azokat újra felvinni, de bármilyen adaton lehet változtatni.A törzsadatok között található a cikkcsoport lista. A cikkcsoportok szabadon alakíthatóak, 1-től 9999- ig lehet cikkcsoportot megadni. Amikor a termékeket felveszed az árutörzsbe, akkor cikkcsoporthoz lehet őket kapcsolni, ami segítséget fog jelenteni a lekérdezések, statisztikák elemzésekor, ugyanis a termékek készletére és forgalmára vonatkozó kimutatásokat cikkcsoportra összesítve is el tudod készíteni.A rendszer a termékek fogyasztói árát, tehát általános forgalmi adót tartalmazó eladási árát alapvető beállításként kezeli. A törzsadatok menüben lehet megadni a fogyasztói ártól különböző ártípusokat. Ha egy vállalkozás, intézmény például kiszolgál kiskereskedelmi és nagykereskedelmi ügyfeleket is, akkor valószínű, hogy különböző árat fog alkalmazni a két szegmensben ugyanarra a termékre. Ugyanígy előfordulhat, hogy más az ár a fizikai boltban és a webshopban. Akciós ár esetén megadhatod, hogy az akciós ár milyen kezdő időponttól meddig érvényes. Az így megadott dátum előtt és azt követően számlázáskor már nem kínálja fel a rendszer azt az ártípust, amelynek érvényessége még nem kezdődött el vagy már lejárt.

Arra is van lehetőség, hogy egyes partnereknek határozzál meg különböző árat. A partner árat a partnertörzsből megnyíló, partnerárak megadására szolgáló cikklistában tudod rögzíteni.

A Muzzi jelenleg alapvetően forint alapú nyilvántartás vezetésére szolgál, de számlát, bevételezési bizonylatot és szállítólevelet devizában is ki tudsz állítani. Tehát az árutörzsben forintban meghatározott ár átváltásával számlázhatsz például euróban. Az alkalmazandó devizaárfolyamot a törzsadatok között adhatod meg tetszőlegesen vagy lekérheted az aznapi MNB árfolyamot, mely egy gombnyomással frissül. Számlázáskor a beállított árfolyamon váltja át a forint összeget a program. A Törzsadatok között lehet felvinni a partnerek adatait, vevőket, szállítókat, a NAV-nál nyilvántartott cégnevet és címet le lehet kérni, a fizetési feltételeket, kapcsolattartási adatokat hozzáadhatod. Az itt megadott emailcímet a számla készítése után felkínálja a program és így egy gombnyomással el tudod küldeni a partnerednek a számlát emailen.

Következő